Det tredje skiftet; projektledaren och livets balansbräda. | IDA HALLBERG

Anmäl dig till evenemanget genom att ange datum för evenemanget, namn och telefon i mailet till info@idahallberg.se eller skicka ett meddelande till mig via hemsidan här! Begränsat antal platser. Swisha till 1235331558 för att säkra din plats senast tre dagar innan ett evenemang.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Det tredje skiftet; projektledaren och livets balansbräda.

2019-10-22 @ 18:30 - 20:00

250kr

Det tredje skiftet; projektledaren och livets balansbräda. Hur får vi det att gå ihop? Psykisk ohälsa ökar dramatiskt bland framförallt kvinnor. Vad händer?

En mycket intressant föreläsning av Pär Pettersson, doktor i psykologi och forskare på högskolan i Kristianstad.

 

Det tredje skiftet; projektledaren och livets balansbräda”. Hur får vi det att gå ihop?

Betydelsen av återhämtning från såväl arbete som vardaglig stressexponering är viktigt för vår hälsa. Flera studier visar att tidsåtgång och effektiviteten i återgången till normalvärden för stressrelaterad mentala belastningar kan förklara de hälsomässiga konsekvenserna av stressexponering. Vi ser också idag att psykisk ohälsa, och då framför allt bland kvinnor ökar dramatiskt. Vad händer, och hur får vi vår vardag att gå ihop?

Pär Pettersson, doktor i psykologi och forskare på högskolan i Kristianstad kommer att diskutera aktuell forskning inom området hälsa och välbefinnande i riktning mot återhämtning. Presentationen har sitt utgångspunkt i mänsklig funktionalitet samt egen pågående forskning kring psykisk ohälsa samt återhämtnings mekanismer i vardagen. Två aktuella och pågående forskningsprojekt inom området kommer att beröras. Hur ser vardaglig mänsklig funktionalitet ut i förhållande till de krav vi upplever oss ha? När finner jag balans i vardagen och var kan jag finna ”mina möjligheter för` återhämtning” ?

Pär har arbetat som stressforskare på Psykologen Stockholms Universitet i många år, Arbetsmiljöinstitutet samt Handelshögskolan i Stockholm. Under en period har han också varit psykologisk tränare för svensk elithockey, inom såväl HV71 samt Ishockey landslaget Tre Kronor.

Sedan förra året är han anställd på Högskolan i Kristianstad.

Detaljer

Datum:
2019-10-22
Tid:
18:30 - 20:00
Pris:
250kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
Webbplats:
www.idahallberg.se

Arrangör

I balans med Ida
Telefon:
0700392332
E-post:
info@idahallberg.se
Webbplats:
www.idahallberg.se

Plats

Stora Rådmansgatan 9, 27231 Simrishamn
Stora Rådmansgatan 9
Simrishamn, 27231 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46700392332
Webbplats:
https://idahallberg.se
Scroll to Top