Falafel i ugn | IDA HALLBERG
Ida Falafel_Stillbild_2000px

Falafel

"Sugen på snabbmat? Här bjuder jag på klimatsmart mat! Kikärtsbollar är lätta att mixa ihop och baka av i ugn. Sen får var och en fylla sitt bröd med god sås och fräscha grönsaker. Passar bra när som helst!"

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Hacka scharlottenlök och fräs i en stekpanna några minuter med olja.
  2. Pensla olja på plåt eller använd bakplåtspapper.
  3. Mixa alla ingredienser och klicka upp smeten på plåten i små bollar. Är smeten för torr så tillsätt lite vatten.
  4. Pensla bollarna med lite olja och baka dem i ugn i 175 grader tills de blivit gyllenbruna ca. 10-15 minuter.
    Receptet går utmärkt att dubbla. Servera i bröd som wraps med goda tillbehör som finskivade grönsaker och örtsås eller en proteinrik bönröra!

2 portioner

2 fint hackade scharlottenlökar
2 dl kokta kikärtor
2 kokta potatis
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
½ tsk salt
½ tsk spiskummin
½ tsk chilipeppar
1 tsk paprikapulver
Olivolja till stekning och pensling

Scroll to Top