- Hacka scharlottenlök och fräs i en stekpanna några minuter med olja.
- Pensla olja på plåt eller använd bakplåtspapper.
- Mixa alla ingredienser och klicka upp smeten på plåten i små bollar. Är smeten för torr så tillsätt lite vatten.
- Pensla bollarna med lite olja och baka dem i ugn i 175 grader tills de blivit gyllenbruna ca. 10-15 minuter.
Receptet går utmärkt att dubbla. Servera i bröd som wraps med goda tillbehör som finskivade grönsaker och örtsås eller en proteinrik bönröra!

Falafel
"Sugen på snabbmat? Här bjuder jag på klimatsmart mat! Kikärtsbollar är lätta att mixa ihop och baka av i ugn. Sen får var och en fylla sitt bröd med god sås och fräscha grönsaker. Passar bra när som helst!"
tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut
Gör så här:
2 portioner
2 fint hackade scharlottenlökar
2 dl kokta kikärtor
2 kokta potatis
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
½ tsk salt
½ tsk spiskummin
½ tsk chilipeppar
1 tsk paprikapulver
Olivolja till stekning och pensling