
Ägg på rågbröd
Lägg äggen i kastrull och fyll på kranvatten. När vattnet börjat koka sänk värmen något och låt koka i 4 minuter för att få en krämig...

Myntayoghurt med clementin och hallon
Hacka en ordentlig näve mynta. Rör yoghurten slät och vänd i myntan. Skär av skalet på clementinen och skär ner i klyftor och bitar. Värm hallon...

Saffransyoghurt med varma björnbär
Rör yoghurten slät tillsammans med saffran. Värm björnbären i kastrull ett par minuter. Lägg upp saffransyoghurten i skålar och servera med de varma björnbären. Njut!

Yoghurt med kanelrostade solroskärnor och äpple
Kärna ur äpplena och tärna ner i bitar. Smält smöret i stekpanna och häll i solrosfrön och kanel. Rör runt. Rosta fröna gyllenbruna och vänd sedan...

Värmande fisk & grönsakspanna med saffransyoghurt
Skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs hälften av purjolöken, fänkålen, paprikan och zucchinin glansiga i olivolja i en stor stekpanna. Häll på hälften av burktomaterna och...

Chililax med Haricot Verts
Stek hälften av purjolöken glansig i olivoljan med kryddorna i en kastrull och tillsätt hälften av körsbärstomaterna och en hackad färsk tomat. Koka ihop några minuter....

Kål i låda
Skiva kålen och dela i bitar. Strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Stek kål i smör i en stor panna. Vänd i pujolök och äpple....

Pizza Bolognese med grön sås
Skiva vitkålen tunt. Blanda ihop pressad citron med olivolja till en dressing. Blanda i oregano och hackad persilja. Vänd ner vitkålen i dressingen ordentligt och låt...

Kyckling med stekt blomkål
Krydda kycklingen och stek i panna eller i ugn tills den är genomstekt och fått fin färg. Dela blomkålen i mindre ”träd” och koka i vatten...

Tofu med jordgubbar
Tärna tofun och stek krispig i kokosoljan. Krydda med kardemumma. Rosta några cashewnötter i pannan tillsammans med tofun. Tina jordgubbarna och värm upp på låg värme...

Varma räkor med sockerärtor och savoykål
Ta bort det stabbiga på savoykålen och dela i bitar. Dela ner paprikan i bitar och hacka salladslöken i centimetertjocka skivor. Skär sockerärtorna snett på mitten....

Kycklingfilé med varma grönsaker
Krydda kycklingen med spiskummin, svartpeppar och torkade örter och stek i en panna med osaltat smör. Dela aubergine i skivor och sedan i mindre bitar. Bryn...

Kalkonstek med brysselkål och rosa sallad
Krydda och bryn kalkonen (med nät på) runt om i smör och lägg i ugnsfast form. Lägg brysselkål och paprikor runt om kalkonsteken. Krydda grönsakerna med...

Citrontofu med örter och gröna bönor
Tärna tofu till mindre bitar. Riv skalet av en citron och pressa saften från den. Krydda tofun med timjan, kryddor och citroncest. Stek på ganska hög...

Fylld paprika med kalkon, timjan och vitlök
Stek och finfördela kalkonfärsen i olivolja i en panna. Krydda färsen under stekningen. Hacka färsk timjan och vänd ner när färsen är genomstekt. Kärna ur paprikorna...

Juldoftande gryta med apelsinsallad
Tärna köttet och bryn bitarna i smör. Krydda med spiskummin och lökpulver. Lägg över bitarna i en gryta (gärna gjutjärn). Häll vatten i pannan och ta...

Taco i salladsklämma med örtsås
Stek kalkonfärsen och finfördela den under stekningen i pannan. Häll i tacokryddan och tillsätt ca 2 dl vatten när färsen nästan är färdigbrynt. Låt sjuda på...

Falafel i ugn
Hacka scharlottenlök och fräs i en stekpanna några minuter med olja. Pensla olja på plåt eller använd bakplåtspapper. Mixa alla ingredienser och klicka upp smeten på...

Kyckling i ugn med blomkålsris
Krydda kycklingen och lägg på ett ugnssäkert fat. Sätt in i ugn i 175 grader i ca en timme och stek tills kycklingen är klar och...

Tofu med paprikasallad
Krydda och stek tofun i kokosolja så den får fin gyllene färg. Hacka chilin och stek med tofun. Dela under tiden paprikan i bitar och strimla...

Omelett med gröna ärtor & purjolök
Smält smöret i en stekpanna och häll i de hopvispade äggen. Krydda med svartpeppar och örter. Hacka purjolöken fint och rör ner bland äggen. Vik omeletten...

Nobelyoghurt med havtorn och bär
Rör yoghurten slät och skeda upp snyggt i serveringsglas. Toppa med ett par skedar havtorn och bär. Strössla över linfrön. Servera!

Kalkonbullar med kål- och myntasallad
Blanda ihop kalkonfärsen med kryddor och örter och rulla sen bullarna. Stek gyllenbruna i smör. Skiva kålen fint, kärna ur äpplet och tärna ner i bitar....