Kalkonstek med brysselkål och rosa sallad | IDA HALLBERG
24_Kalkonstek med brysselkål och rosa sallad

Kalkonstek med brysselkål och rosa sallad

”Kalkonstek på julafton är ett gott alternativ till skinkan. Här med en doft av chili och fina brysselkål bakade i samma form. Till det en kall och rosa äppelsallad. God jul!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Krydda och bryn kalkonen (med nät på) runt om i smör och lägg i ugnsfast form.
  2. Lägg brysselkål och paprikor runt om kalkonsteken. Krydda grönsakerna med Garlic & Herbs och häll på smöret från pannan som kalkonen bryntes i.
  3. Ställ in i ugnen i 175 grader och sätt i en stektermometer. Ställ in på 72 grader.
  4. Skiva rödkålen. Kärna ur och tärna äpplena i bitar.
  5. Krydda yoghurt med Garlic & Herbs och en nypa svartpeppar. Vänd ner kål och äpple. Låt stå kallt tills kalkonen är klar.
  6. När kalkonen är klar, låt den vila i ca 15 minuter innan nätet tas av.
  7. Skiva upp kalkonen, garnera med färska örter och servera tillsammans med brysselkålen, paprikan och den rosa salladen!

4 portioner

800 gram kalkonstek
150 gram minipaprikor
300 gram brysselkål
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk Chili & Pepper (Spicemaster)
1 tsk Garlic & Herbs
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
färsk oregano och timjan
En stor klick smör

2 dl yoghurt turkisk 10%
200 gram rödkål
2 st små svenska äpplen
½ tsk Garlic & Herbs
En nypa svartpeppar

Scroll to Top