- Skiva vitkålen tunt. Blanda ihop pressad citron med olivolja till en dressing. Blanda i oregano och hackad persilja. Vänd ner vitkålen i dressingen ordentligt och låt stå.
- Vispa ihop äggen och stek i smör i en stor panna på låg värme tills äggen stannat. Vänd och stek ett par minuter på andra sidan.
- Stek färsen i smör och finfördela i en panna. Krydda med pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin och oregano under stekningen. Hacka purjolöken och vänd ner i färsen. Stek några minuter tills färsen är genomstekt.
- Mixa ihop en näve persilja med hackad purjolök, en handfull cashewnötter, vatten, vitlök och svartpeppar till en slät tjock sås.
- Rosta cashewnötterna till toppingen i en panna i lite smör.
- Vänd upp äggbotten på ett fat, bred på den gröna såsen och lägg på färsen. Skiva upp tomat och lägg på pizzan. Krydda med extra oregano och toppa med rostade cashewnötter.
Dela pizzan i fyra bitar och servera med pizzasalladen!