- Skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs hälften av purjolöken, fänkålen, paprikan och zucchinin glansiga i olivolja i en stor stekpanna.
- Häll på hälften av burktomaterna och 2 dl vatten.
- Krydda med peppar och örtblandningen samt en matsked klippt dill. Sjud ca 5 minuter.
- Förbered torsken genom att rulla filéerna och sätt en tandpetare i varje rulle för att hålla samman. Om filéerna är stora så dela dem på mitten och rulla varje del för sig.
- Höj värmen och koka upp grönsaksblandningen och lägg sen i fisken samt resten av grönsakerna och körsbärstomaterna. Sänk sedan värmen så att fisken håller samman och sjud i ca 5 min. Fyll på med lite vatten om det behövs. Vänd varje fiskrulle efter halva tiden.
- Rör ihop saffran med yoghurten i en skål.
- Smaka av fisk & grönsakspannan och klipp över dill. Ställ pannan på bordet och servera genast. Ett par skedar saffransyoghurt smakar fantastiskt till!

Värmande fisk & grönsakspanna med saffransyoghurt
”Denna fiskrätt är en fin bjudrätt en lördagskväll. Kanske är det vardagsmat i en hamnstad som Simrishamn. Fisken blir lite lyxigare när den serveras med en klick saffransyoghurt på. Doftar ljuvligt!”
tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut
Gör så här:
4 portioner
700 g torskfile
15 cm purjolök
Fänkål – liten bit eller efter smak
1 liten grön paprika
2/3 zucchini
400 g körsbärstomater på burk
5-6 msk dill (färsk eller frusen)
1 nypa svartpeppar eller efter smak
5-6 tsk Spicemaster Garlic & Herbs eller efter smak
Kall saffransås
2-3 dl yoghurt
1 paket saffran