Yoghurt med kanelrostade solroskärnor och äpple | IDA HALLBERG
02_nyttiga-ida-recept-5582

Yoghurt med kanelrostade solroskärnor och äpple

”Jag har alltid älskat kanel! En värmande krydda och så god tillsammans med ljummet äpple. Passar perfekt till frukost den första advent.”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Kärna ur äpplena och tärna ner i bitar.
  2. Smält smöret i stekpanna och häll i solrosfrön och kanel. Rör runt.
  3. Rosta fröna gyllenbruna och vänd sedan ner äppelbitarna i kanelblandningen.
    Serveras ljummen till turkisk yoghurt.

2 portioner

3-4 dl turkisk yoghurt (10%)
4 msk solrosfrön
1/2-1 tsk malen kanel
1 klick smör
2 st äpplen

Scroll to Top